Aschau:
O.L.V. Hemelvaart

15 augustus:

Zondag en feestdag. In het plaatselijk kerkje vieren we mee de mis met kruidenzegening. Verscheidene korven met boeketjes van allerlei kruiden worden aangebracht. Na de mis worden de boeketjes aan de omstanders uitgedeeld. De vrouwen zijn voor die gelegenheid in echte traditionele klederdracht, niet zomaar een Dirndlkleid, maar een prachtige creatie met mooi kantwerk aan de mouwen en een leuk hoedje met kant en parels bezet. Rond de hoed ligt een breed lint dat in de hals kruist en bijna tot op de grond hangt. Spijtig genoeg hebben we op dat moment onze camera niet meegebracht zodat ik hier geen foto’s van heb.
’s Namiddags gaan we kijken naar de Blumencorso in Kirchberg. Er zijn 28 bloemenwagens, vooral dahlia’s en gladiolen worden gebruikt om prachtige taferelen uit te werken.

Der Struwelpeter, is een plaatselijk sprookje en is uitgewerkt door een kapsalon. De meegaande kinderen zijn met hetzelfde kapsel uitgedost.

Dit jong gezin met tandem oogst veel bijval met deze mooie paddestoelencreatie.

Achteraf wordt overal in de omliggende straatjes verder  gevierd met veel Tirolermuziek, eten en drinken.

Muziekkapel van Aschau.

We sluiten de feestdag af met een Platzconcert gegeven door het Musikverein van Aschau en natuurlijk waren de Marketentsters er ook bij (Schnapps uit het vaatje).