Kartitsch: Heenrit (1)

7 augustus:

Na het lange uitkijken naar, de vele voorbereidingen en vooral de stress van de laatste hectische dagen, is het eindelijk zo ver. We vertrekken op verlof. Hoewel we de reis in twee dagen overbruggen en het dus rustig aan kunnen doen, zijn we toch vroeg uit de veren. Vandaag gaat het tot Dinkelsbühl waar we rond de middag willen toekomen, maar ook onderweg willen we nog wel iets meepikken. Om het vakantiegevoel al wat echter te maken willen we eerst stoppen aan de Raststätte Moseltal maar wegens werken was deze Parkplatz afgesloten. We verpozen dan even in het Brohltal. Het uitzicht is hier niet spectaculair maar het is hier anderzijds wel gezellig. Verder op weg wijken we weer af van onze vaste gewoonten, normaal stoppen we aan de Raststätte Hockenheim maar nu rijden we er voorbij en verlaten iets verder de autostrade omdat we graag een onderbreking willen nemen in het Auto- en Technik Museum te Sinsheim. Hier kan men gerust een ganse dag rondkuieren maar ons ontbreekt de tijd en dus houden we het enkel bij het buitengedeelte van het museum en een stukje binnengluren in de expositieruimte die vanaf de cafetaria te zien is. Ook in Speyer is een gelijkaardig museum maar daar zijn we nog niet geweest.

Bekijk hier de beelden van Sinsheim!

Eventjes rusten en ondertussen genieten van de tentoongestelde stukken.

Meer info vind je op http://www.museum-sinsheim.de

Na een hapje en een drankje kunnen we er weer tegen en rijden verder naar Dinkelsbühl waar we juist op de middag arriveren en dus al gauw de voetjes onder tafel kunnen steken voor een goede maaltijd. De waard van Waldgaststätte Mutschach is een echte joviale Beier, heel vriendelijk zonder veel poespas. Ook de kamers en het eten zijn er goed.
Neem ook een kijkje op hun website: http://www.waldgaststaettemutschach.de

In de namiddag wandelen we door de oude stadskern van dit middeleeuwse stadje. De vele pittoreske plekjes weten ons wel te bekoren. Spijtig genoeg kwam er later onweer opzetten met zware regenbuien die niet meer wilden wijken.

Bekijk hier de beelden van Dinkelsbühl!

Zie ook: http://www.dinkelsbuehl.de