Kartitsch:
Moosalm
Sternalm

16 augustus:

Vandaag willen we naar Lienz en daar met de Hochsteinbaan naar de Moosalm en de Sternalm. Het weer is niet echt schitterend en de bediende van de kabelbaan merkt op dat enkel het eerste deel van het traject in werking is. Toch willen we het erop wagen, wat het verder op de dag zal worden zien we dan nog wel. De Moosalm is het eindpunt aan het middenstation. Hier is ook een Streichelzoo, waar vooral de kleine gasten zich uitleven. We wandelen nog wat rond en genieten van de omgeving. Zo komen we aan de Venedigerwarte, een Gasthof waar we honger en dorst te lijf gaan en tevens de uitkijktoren beklimmen om nog intenser van de omgeving te kunnen genieten.

Bekijk hier de andere beelden van de Moosalm!

Na de middag wordt dan toch het tweede traject van de kabelbaan in werking gesteld, dus laten we ons zalig zweven naar de Sternalm. Ook hier hebben we prachtige uitzichten. We kuieren hier wat rond en wandelen daarna terug naar het middenstation. Nadat we hier onze dorst verdreven hebben en nog wat nagenieten van die mooie omgeving, laten we ons met de stoeltjeslift weer veilig droppen in Lienz.

We wandelen ook nog langs een mooi meertje, eigenlijk meer een grote vijver, de Hubertusteich, waar heel veel dikkopjes in rondzwemmen. Hier staan ook infoborden over kikkers en andere amfibieën en libellen.

Bekijk hier de overige foto's van de Sternalm!

Terwijl Lieve en ik al terugkeren naar de Sternalm om vandaar rustig de tijd te nemen om naar de Moosalm te wandelen, deden Karel, Joost en Sophie nog een ommetje langs de Leisacheralm.

Bekijk hier de beelden van de Leisacheralm!

Ook hier bloeien vele bloemen en vegetaties die ons totaal onbekend zijn.

Al was het dan niet te zonnig, het regende niet en dus was het ideaal om te wandelen. Ook dit was een mooie ervaring om met plezier aan terug te denken.