Kartitsch:
Drauradweg
Pragser Wildsee

18 augustus:

Vandaag gaan de wegen van jong en oud uiteen. We rijden wel eerst gezamenlijk Italië in, Südtirol tot Innichen - San Candido en hier splitsen onze wegen om dan later in de namiddag weer in Oostenrijk, Lienz terug samen te komen.
Lieve, Joost en Sophie kiezen ervoor de Radweg langs de Drau af te peddelen tot in Lienz. Hier in Innichen bij het station kunnen de fietsen gehuurd worden en in Lienz aan het station terug ingeleverd. Wie zijn wagen in Innichen achterlaat kan later op de dag met de trein naar Innichen terugkeren. Alvorens op de fiets te stappen worden enkele foto's genomen in Innichen, voor de rest wordt het een ontspannen fietstocht grotendeels op rustige fietspaden. Enkele beelden van de Drau en Schloß Heinfels worden eveneens nog vastgelegd.
http://www.drauradweg.com/?süd=5

Bekijk hier de foto's van de Drauradweg!

Wij, Karel en Wies, kiezen ervoor nog een stukje verder te rijden en tussen Toblach - Dobbiaco en Bruneck - Brunico, de Autobahn te verlaten en het Pragsertal in te rijden. Ons doel is de Pragser Wildsee of Lago di Braies, gelegen in het Naturpark Sennes-Fanes-Prags, in het Italiaans Parco Naturale di Fanes e Sennes, op 1493m. De omliggende bergen behoren tot de Dolomieten. Dit is ook een geliefd doel als daguitstap voor de plaatselijke bevolking en dat is al direct bij aankomst goed te merken door de grote parkings, die toch al grotendeels bezet zijn.

Het meer beslaat een oppervlakte van 31 ha, is gemiddeld 17 m diep met als diepste punt 36 m. De rondgang om het meer is ongeveer 3,5 km lang en kan in ongeveer een uur tijd bewandeld worden. De omringende bergen zijn Croda del Becco of Seekofel, 2810 m, Sasso del Signore con 12 apostoli of Herrstein mit 12 Apostel, 2123 m en de Monte Nero of Schwarzberg, 2123 m hoog. De Pragser Wildsee is een van de mooiste, zoniet het mooiste Dolomietenmeer. Ze is tevens prachtig door de weerspiegeling van de bergen in het water.

Bekijk hier de overige beelden van de Pragser Wildsee!

Aan de oever van het meer bevindt zich nog een kleine kapel, die ingewijd werd op 3 juli 1904. Op de zijgevel staat een mooie mozaïek, die de Heilige Hubertus of San Umberto, de patroon van de jagers voorstelt.
Op het terras van Hotel Pragser Wildsee verorberen we een echt Italiaans middagmaal. Na de middagpauze verlaten we de Pragser Wildsee en rijden terug naar Oostenrijk om in Lienz onze jongeren weer op te pikken. We genieten nog even van de mooie Altstadt van Lienz en doen nog een terrasje aan. Door een plots opkomende regenbui verlaten we Lienz eerder dan gepland en zakken we terug af naar onze thuisbasis in Kartitsch.