Kartitsch:
Obstanserseehütte
Hollbruck

19 augustus:

Onze laatste dag in Kartitsch gaan dames en heren elk hun weg. Onze mannen willen er nog eens fors tegenaan gaan en kiezen voor een stevige wandeling (bijna klim op sommige punten) naar de Obstanserseehütte. In de omgeving van de hut zijn ook nog ijsgrotten te bezoeken.

Bekijk hier de foto's van de Obstanserseehütte!

De vrouwen nemen het toch iets lichter vandaag. Wij trekken langs Wiesen en Walder omhoog naar Hollbruck. Onderweg hebben we mooie uitzichten op Kartitsch en Sankt Oswald.

Bekijk hier de foto's van de wandeling naar Hollbruck!

Ondertussen is het alweer middag en gaan we eerst een stukje eten. We gaan hiervoor naar het Alpengasthof - Pension Zur Schönen Aussicht. De bediening was hier heel vriendelijk en omdat het onze laatste vakantiedag was hebben we het er extra goed van genomen met als dessert nog lekker gebak van het huis. We slenteren daarna nog wat rond in Hollbruck en brengen een bezoek aan de kerk.

Bekijk hier de beelden van de kerk van Hollbruck!

De verdere terugweg veroopt heel gemoedelijk. Gedeeltelijk langs rustige straatweg en door weilanden zakken we weer af naar Kartitsch. Onderweg komen we ook nog een oude watermolen tegen.

De laatste prestaties zijn geleverd, het is mooi geweest. Deze avond gaan we het meeste al inpakken en tijdig naar bed, zodat we morgen fris aan de terugweg kunnen beginnen.