Kartitsch: Wiesenwanderweg

9 augustus:

Onze eerste dag in Kartitsch blijft de auto op rust gesteld . Na een korte plaatsverkenning en wat boodschappen kiezen we voor een stevige wandeling in de omgeving. We vertrekken via de Wiesenwanderweg naar Sankt Oswald. Deze weg gaat rustig stijgend door weilanden en bossen. De bloemenpracht is hier schitterend. Hier staan we ook oog in oog met het eerste "wilde dier", een hagedisje dat ons door zijn schuwheid toch wat moeite heeft gekost om het uiteindelijk op foto vast te leggen.

Bekijk hier de foto's van de Wiesenwanderweg!

Onderweg hebben we mooie uitzichten op Kartitsch in het dal gelegen en Hollbruck genesteld op de tegenoverliggende bergflank, ook Sankt Oswald kwam regelmatig in 't zicht.

Bekijk hier de uitzichten op Hollbruck en Sankt Oswald!

Op het middaguur bereiken we Sankt Oswald. In het Oswalderhof lessen we de grootste dorst en verdrijven we de honger. Meer info over dit Gasthof-Restaurant kan je vinden door hier op Oswalderhof te klikken.

Na de noen wandelen we verder richting Dorfberg, langs de Ochsenwiesen tot aan de Hubertushütte. Dit is een onbemande jachthut, dus iets verbruiken zit er hier niet in. We volgen nog verder een stukje van de Gailtaler Höhenweg en komen door bossen en weiland langs Innerlech om zo terug af te dalen naar Kartitsch.
Dit was een prima inloopdag, niet erg steil maar door de afstand toch best vermoeiend.

Bekijk hier de foto's van de namiddagwandeling!