Kartitsch: Thurntaler

13 augustus:

We gaan naar Sillian waar we met de kabelbaan in enkele minuten het bergstation Gadein bereiken op de Thurntaler. Zo komen we zonder moeite al op 2090m. Hier ligt een prachtig wandelgebied met mooie uitzichten op zowel de Dolomieten als de Karnische Alpen tot zelfs de gletsjerwereld van de Hohe Tauern.
We kiezen voor de Gipfelwanderung. Vanaf het bergstation gaat het eerst over een brede weg over Alpeggele tot aan de Hirtenhütte. Dit stuk is voor iedereen goed doenbaar, zelfs met kinderwagen geeft dit gedeelte geen probleem. Nu wordt de weg smaller en steiler en gaat tot aan de Thurntaler Gipfel op 2407m. De terugweg loopt afdalend langs de 3 Seen en verder naar de Thurntaler Rast waar gelegenheid is om goed te eten en iets te drinken. Een van de 3 Seen, de Klammsee, stond op het moment dat wij er waren volledig droog. Het laatste stukje van de wandeling worden we verrast door een onweer en in lichte draf gaat het dan tot de Thurntaler Rast. Na het middagmaal is de bui alweer vergeten en wandelen we terug naar het bergstation vanwaar we weer met de kabelbaan afdalen. We gaan nog naar het centrum van Sillian en slenteren er wat rond, ook een terrasje mag hierbij niet ontbreken.

Bekijk hier de beelden van de Thurntaler!

Ook voor paragliders is het hier een droomlocatie. Door de gunstige invloed van de zon is de thermiek hier optimaal waardoor hier regelmatig hoogterecords met de parachutes gehaald worden. We volgen een paraglider van start tot hoogte.

Eens de top van de Thurntaler bereikt is, wordt ook door ieder nog een steen bijgeplaatst op een Steinmännchen. Er wordt beweerd dat dit geluk brengt. We zijn niet echt bijgelovig maar willen toch het lot niet tarten.

Bekijk hier het vervolg van de foto's van de Thurntaler!

Alvorens weer af te zakken naar Kartitsch houden we nog halt aan de Panzerdorferbrücke en Schloß Heinfels.

Bekijk hier de foto's van de Panzendorferbrücke en Schloss Heinfels!