Kartitsch:
Aguntum
Schloss Bruck

14 augustus:

Vandaag hebben we een dagje museumbezoek gepland. We starten onze dag in de Römerstad Aguntum om vervolgens in de namiddag af te zakken naar Lienz voor een bezoek aan Schloß Bruck. Beide musea zijn eveneens met de Osttirolcard kosteloos te bezoeken.

Aguntum is een archeologische site met opgravingen van een oude Romeinse stad en een binnenmuseum met allerlei vondsten uit die tijd. Het is nu al vrij uitgebreid maar er ligt nog heel wat werk te wachten voor verdere ontsluiting.

We beginnen onze rondgang in het binnenmuseum.

Bekijk hier de foto's van het binnenmuseum!

Het buitengedeelte van het museum bevat vooral de opgravingen zelf en wordt aan de hand van computerbeelden visueel voorgesteld hoe de werkelijkheid in die tijd vermoedelijk was.

Bekijk hier de foto's van het buitenmuseum!

Na de middag kuieren we eerst wat rond in Lienz om daarna naar Schloß Bruck te trekken. Toevallig was de tijdelijke tentoonstelling hier ook gewijd aan de archeologische vondsten hier in de streek vanaf enkele eeuwen voor Christus tot aan de tijd van de Romeinen. De vaste tentoonstelling toont vooral werk van de plaatselijke kunstenaar Albin Egger. Ook de afbeelding van de mijnwerker op onze vroegere geldstukjes van een halve frank is van zijn hand.

Bekijk hier de foto's van Schloss Bruck!

Vanaf de toren van het slot heeft men een mooi uitzicht op Lienz en het Iseltal.