Kartitsch:
O.L.V. Hemelvaart
Connyalm

15 augustus: feestdag van Onze Lieve Vrouw Hemelvaart.

De dag begint ijzig koud, het is hier deze morgen juist 0° Celsius, wat betekent dat het op grotere hoogte allicht nog enkele graadjes kouder is.

In de voormiddag blijven we in Kartitsch. Op de weilanden rond de kerk wordt een Feldmesse gehouden, opgeluisterd door de plaatselijke Musikkapelle en met eresalvo's door de Schützenverein. Achteraf wordt dan nog een concert gegeven door de Musikkapelle.
Klaus, onze gastheer, is feestelijk uitgedost bij de schutters en Daniela, het oudste meisje mag voor de eerste maal meespelen op het concert. Na een opleiding van 5 jaar en het afleggen van een zware proef, word ze als spelend lid aangenomen. Samen met nog een vijftal jonge muzikanten wordt ze gehuldigd en krijgt ze een mooie oorkonde overhandigd. Ze speelt dwarsfluit en ook de andere kinderen van het gezin zijn muzikaal begaafd. Melanie speelt gitaar en Marco, de jongste, speelt accordeon.

Bekijk hier de beelden van O.L.V. Hemelvaart!

Natuurlijk mogen hier ook de Marketentsters niet ontbreken. Zij begeleiden de Musikkapelle bij elke gelegenheid en bieden de aanwezigen graag hun Schnapps uit het vaatje aan. Het tonnetje heeft een inhoud van 3 l en moet toch regelmatig gevuld worden want de borreltjes gaan vlot van de hand.

Voor we het feest verlaten nemen we ook nog wat foto's in en rond de kerk. Deze parochiekerk is aan Sankt Leonhard toegewijd.

Bekijk hier de foto's van Sankt Leonhard!

Ondertussen is het bijna middag en rijden we naar Obertilliach. We kunnen nog net voor de middagpauze met de zetellift naar de Connyalm waar we in de gezellige warmte van het restaurant eerst het middagmaal nemen. Hoewel het de bedoeling is om van hieruit verder te wandelen naar de Golzentipp (2317m) wordt dit plan wegens de felle kou afgeblazen. We wandelen hier even rond om enkele beelden vast te leggen en laten de stoeltjeslift achter ons om op eigen benen weer af te dalen naar Obertilliach.

Bekijk hier de foto's van de Connyalm!

Om de dag af te sluiten maken we nog een rit door het Gailtal en het Lesachtal tot in Kötschach-Mauthen.