Coín: Marbella

13 juli:

Na uitgebreid gebruncht te hebben en de plannen voor vandaag besproken te hebben, zijn we klaar om er op uit te trekken.

We besloten vandaag het kuststadje Marbella eens te gaan bekijken. Het weer was niet schitterend, we hadden zelfs een beetje regen, maar door de zuiderse temperatuur en de zeelucht voelden we dit slechts amper.

Na het vinden van een veilige parkeerplaats waren we op onszelf en onze kennis van toch wel 3 Spaanse woorden aangewezen. Na wat door straten gekuierd te hebben, kwamen we in een klein parkje terecht.

Bekijk hier de foto's van het parkje!

Ondertussen was het opgehouden met regenen en daar we allen (Sophie, Nathalie en ikzelf) dorst hadden, besloten we op een terrasje iets te drinken en terwijl ook eens navraag te doen naar het Casco Antiguo, het oude stadscentrum van Marbella. In het Casco Antiguo zijn heel wat oude gevels en bouwwerkjes te zien, en natuurlijk ook Plaza de los Naranjos. Eerlijk gezegd viel de Plaza de los Naranjos maar magertjes uit, we hadden het plein veel groter verwacht en met nog veel meer sinaasappelbomen. Het bleek dan uiteindelijk maar een klein pleintje te zijn dat volledig omgetoverd was tot één groot terras, waardoor parasols meer vertegenwoordigd waren dan sinaasappelbomen.

Bekijk hier de andere beelden van het Casco Antiguo!

Na het oversteken van de steenweg om zodoende het strand te bereiken, kwamen we opnieuw in een stadsparkje uit. Dit park werd vooral gekenmerkt door de mooie fontijn in het midden en de stenen banken rondom. Jammer dat hier zoveel gevandaliseerd was met graffiti.

De fontijn 'Fuente Virgen del Rocio'.

Iedere bank in het park was op dezelfde manier opgebouwd, enkel de middenste tekening was anders. Jammer genoeg kon ik er slechts 2 fotograferen, de rest zat onder de graffiti.

Eens het park doorgewandeld, kwamen we uit op een promenade die recht naar zee liep. Deze promenade stond vol kunstzinnige beelden.

Bekijk hier de foto's van de promenade!

Na wat te hebben rondgewandeld op het strand en de haven nog eens bekeken te hebben was het natuurlijk tijd voor een cocktail op een terrasje aan het strand!

Hierna was het alweer tijd om huiswaarts te keren. Morgen is er een nieuwe dag!