Finkenberg: Verkenning

16 juni:

We naderen onze bestemming.  Aan het begin van het Zillertal wordt halt gehouden in Schlitters aan Gasthof  zum Zenner, waar een gezamenlijk ontbijt voorzien was. Hier werd Michel, de plaatselijke host voor reizen Lauwers aan ons voorgesteld. Buiten de voorziene twee daguitstappen en de Tiroleravond, kregen we nog de gelegenheid om in te schrijven voor bijkomende uitstappen.  Wij kozen ervoor die dagen zelf in te vullen.
Na een rijkelijk ontbijt werden we dan naar onze echte verblijfplaats overgebracht. Voor ons was het Finkenbergerhof in Finkenberg al geen onbekende meer, want 8 jaar geleden hielden we er al een privévakantie.
Het Finkenbergerhof is nog een echt familiebedrijf. Vader Josef is de zaakvoerder en houdt meestal de bar open. Frau Erna heeft meer de zakelijke kant van het bedrijf in handen. Zij verzorgt de ontvangst van de gasten en doet vooral administratief werk en boekhouding. Stefan, de zoon, is heer en meester in de keuken en zijn vrouwtje, Eva, zorgt voor de bediening in de eetzaal. Natuurlijk hebben ze ook nog vaste hulp in de keuken en voor de kamers.

Hilda en René werden onze vaste tafelgenoten, en ook voor wandelingen en uitstappen trokken we meestal met mekaar op.  We werden al gauw goede vrienden, het klikte perfect tussen ons.

foto van Hilda Degrieck.

Na de installatie op de kamers en wat opfrissen, hebben we de rest van de dag vrij. We starten met een vernieuwde kennismaking met dit pittoreske dorp en maken een wandeling tot in Mayerhofen en terug.

Bekijk hier de zichten vanaf het balkon!

Bekijk hier de foto's van de kerk en het kerkhof!

Bekijk hier de foto's van de kapel en het nieuwe kerkhof!

Zicht op Mayerhofen.