Finkenberg: Penken

17 juni:

Door bos en weiland trekken we te voet naar Mayerhofen, waar we de Penkenbahn nemen tot op het middenstation aan  Bergrestaurant Gadein op 1800m.

Karel en ikzelf, Wies, met de kabelbaan op weg naar de Penken.

Bergstation Penkenbahn.

Mayerhofen gezien vanaf de Penken.

Het traject met de stoeltjeslift laten we bewust links liggen, omdat de panoramaweg anders toch een beetje kort zou uitvallen, we hebben per slot toch alle tijd. Hier zijn nog verscheidene plekken restsneeuw te vinden.

Bekijk hier de beelden van de panoramaweg van Penkenstation Gadein tot de Penkenalm.

Op de Penkenalm op 2000m, houden we halt voor de middagpauze, wat eten en drinken kunnen we goed gebruiken. Na de rust wandelen we verder langs de panoramaweg tot aan de Penkentenne en het Penkenjochhaus, op 2095m. We moeten dus niet veel hoogte overwinnen, maar krijgen er veel prachtige uitzichten om van te genieten. We zien ondermeer de toppen van het Karwendelgebergte en ook nog, de Sidanjoch, 2127m, de Rastkogel, 2762m, de Wangl Spitze, 2420m, de Hirzerberg, 2725m en de Hippold, 2643m.

Bekijk hier de foto's van de panoramaweg van de Penkenalm tot de Penkentenne en de Penkenjoch. 

Op het terras van het Penkenjochhaus genieten we bij een drankje van de zon en laten de prachtige omgeving op ons inwerken. Hier kunnen we met de Finkenbergerbahn terug afdalen naar Finkenberg.

Daarna wandelen we nog wat verder naar de Teufelsbrücke, die hier de kloof van de Zemmbach overbrugt. De kloof is hier 43m diep, aan de brug bij het nieuwe kerkhof is deze Schlucht zelfs 63m diep. Alvorens naar het hotel terug te keren gaan we nog even zien naar de mooie waterval hier iets verderop.

Bekijk hier de beelden van de Teufelsbrücke en van de waterval.

Ondertussen was het ook wat gaan regenen, terwijl toch nog de zon scheen en dit leverde een mooie regenboog op.