Finkenberg: Bichlalm

20 juni:

Vandaag doen we weer en groepsuitstap, en weer naar Hintertux. We gaan wel niet de gletsjer op. Eerst brengen we een bezoekje aan het Hohenhaus Tenne, een après-ski-lokaal, waar het nu wel heel rustig is, maar dat door zijn apart interieur toch de moeite is om te bekijken. In de omgeving zijn ook mooie muurschilderingen te zien.

Bekijk hier de foto's van het Hohenhaus Tenne!

Mensen die het wat moeilijker hebben kunnen nu verder rijden met het taxibusje naar de Bichlalm, maar de meesten gaan te voet. De weg die eerst nog vrij breed is, gaat later over in een echt bergpaadje. We lopen hier door mooie almen met de typische tirolerkoeien en de alpenweiden staan nu ook in volle bloemenpracht te bloeien.

Na ongeveer een uurtje zijn we al op onze bestemming. De Bichlalm is dan ook een aangenaam eindpunt van deze wandeling en we hebben hier lekker gegeten.

Bekijk hier de beelden van de Bichlalm!

Ondertussen genoten we van het prachtige uitzicht over de Hintertuxergletsjerwereld. Hier was ook een heel origineel en romantisch zithoekje gemaakt met een grote oude ketel, die vroeger bij de kaasmakerij gebruikt werd, bekijk hier de foto's.

We hadden hier nog de tijd om langs een brede wandelweg van de omgeving te genieten en zonder veel moeite toch wat calorietjes kwijt te spelen. We zien hier ook duidelijk de lawinehekken, die op de flanken van sommige bergen opgesteld zijn, om in de winter het onderliggende dorp tegen lawines te beschermen, bekijk hier de foto's.

Ook dit was een aangename dag en de moeite om de gletsjer eens van een ander gezichtspunt te kunnen bekijken.