Finkenberg: Dagje slenteren

22 juni:

Vandaag is het onze laatste dag in Finkenberg. Hoewel we pas deze avond met de bus vertrekken, moeten de kamers toch reeds om 10u vrijgemaakt worden, zodat de kamers kunnen beschikbaar gemaakt worden voor de nieuwe groep Vlaamse toeristen, die hier met reizen Lauwers onze opvolging verzekeren. De bagage wordt in een gemeenschappelijke ruimte samen gezet. De rest van de dag zijn wij nog vrij, maar echt zware tochten zullen we nu toch niet meer doen. Het wordt dus een rustig dagje slenteren hier ter plaatse en de laatste plaatjes vastleggen.

Bekijk hier nog enkele foto's van de kapel!

Bron Sankt Florian, patroon van de brandweer.

 

De laatste wandelpassen.

Dorpszichten.

Laatste doel voor een lekker etentje en laatste glas Almdudler.

Voor het avondmaal krijgen we nog de kans in de kelderverdieping een douche te nemen, zodat we toch opgefrist aan de terugreis kunnen beginnen.
We hadden hier elke dag mooi weer, met ’s avonds of ’s nachts een verfrissend buitje of een onweer, maar nu, voor het inladen van de bagage, is de lucht gitzwart en gutst de regen in stromen naar beneden.
We nemen nog afscheid van de familie Eberl. Die mensen waren zeer gastvriendelijk, we werden hier prinsheerlijk verzorgd, op alle gebied, en ondanks hun drukke bezigheden, maakten ze nog altijd tijd om met de gasten een klapke te doen.
Het Hotel-Pension Finkenberger-Hof  was dan ook een voltreffer, waar we nog graag terugkomen. Meer info vind je op http://www.finkenbergerhof.com .
Om 20u stapten we de bus op, en de terugrit kon beginnen.

Auf Wiedersehen.