Wagrain: Heenrit

5 augustus:

Dit zijn vooral reisdagen. We vertrekken wel vroeg, zodat we rond de middag al in Dinkelsbühl toekomen. Hier hebben we al enkele jaren onze vaste tussenstop met overnachting in de Waldgaststätte Mutschach bij de sympathieke familie Härle. Na de verwelkoming en het installeren op de kamers, genieten we hier van de lekkere keuken van de gastvrouw.
In de namiddag gaan we naar de Altstad, waar we wat rondwandelen en ook weer de verleiding van dat lekkere ijssalon niet kunnen weerstaan.

Alleen de weergoden werken weer niet mee. Telkens we hier verblijven gaat het regenen, en nog geen klein beetje ook. Toch hebben we weer genoten van de mooie omgeving en het gemoedelijke gasthof.

 

6 augustus:

Na een verkwikkende nachtrust en een smakelijk ontbijt, nemen we afscheid van de Familie Härle en zetten onze reis verder. Rond München kwamen we in file terecht met kilometers stilstaand en stapvoets verkeer, waardoor we veel tijd verloren en pas veel later dan verwacht op onze bestemming aankwamen. De ontvangst bij de Familie Thurner was heel hartelijk en de Ferienwohnung was piekfijn in orde. Bovendien stond er ook een schotel met ovenvers gebak klaar ter verwelkoming. Dit zoet genot viel ons daarna om de twee dagen te beurt.