Wagrain:
Scheffau, Golling

14 augustus:

Hoewel we geen pessimisten zijn, was het toch een beetje ontmoedigend, dat we al van bij het ontwaken getrakteerd werden op fikse regenbuien. Alles zag er troosteloos en grauw uit. Toch wilden we vandaag enkele mooie Klammen doorwandelen en een mooie waterval gaan bezichtigen.
Eén dagje binnen zitten niksen is in elk geval genoeg en we zullen het er maar op wagen.
We rijden naar Scheffau en lopen hier eerst nog eens het infokantoortje binnen, want wie weet, met zo een rotweer zijn de Klammen misschien wel gesloten. De vriendelijke dame wil ons alleszins de moed niet ontnemen en beweert zelfs dat de Schluchten bij zulk weer nog mooier zijn, omdat er dan meer water doorstroomt. We willen haar graag geloven en gaan dan maar op stap.
Ons eerste doel is de Lammerklamm, die op het eind van de wandeling uitloopt in de Lammeröfen. Ook zonder regen kan men hier wel wat nattigheid voelen, en dus laten we ons humeur niet bederven door het regenweer.

Ondertussen is het bijna middag geworden. We wandelen de Klamm weer uit en gaan nu eerst eten in de Lammerklause. Ondertussen kunnen zowel de kledij, als wijzelf terug wat opdrogen.
Goed voldaan van eten en drinken gaan we onze weg verder zetten. We rijden nu naar Golling en houden er halt aan de ingang van de Schalzachöfen. We houden het dus op een variatie op hetzelfde thema. Zulke bergengten en wilde waterpartijen zijn toch telkens anders en weten ons toch steeds te bekoren.

Hier zijn ook nog gedenktekens van een vroegere vrijheidsstrijd uit 1809 en de Eerste Wereldoorlog en een mooie kapel, die we ook de nodige aandacht schenken.

De laatste etappe van deze dag voert ons naar de Gollinger Wasserfall, waar we genieten van het uitzicht en het gedruis van die machtige waterval en er nog een mooie rondwandeling maken. We komen ook aan een gedenksteen voor "dem edlen Fürsten Ernest von Schwarzenberg". Hij liet de werken uitvoeren, die de weg openden en zo de waterval toeristisch bereikbaar maakte.