Wagrain:
Liechtensteinklamm, Grossarltal

15 augustus:

Zo te zien wordt het vandaag een dagje zonder regen. We doen eerst wat boodschappen in de plaatselijke Billawinkel en genieten van een rustig ontbijt. Als dan de boel wat aan de kant is vertrekken we naar Sankt Johann im Pongau, voor een wandeling door de Liechtensteinklamm. Na ons dagje Klammen van gisteren, hebben we hier toch nog geen overdosis opgelopen en kunnen we ook nu weer volop van die natuurpracht genieten. Bovendien is de zon van de partij en dat is toch iets anders dan al die nattigheid van de voorbije dagen.
Ook hier staat een gedenksteen voor de man die deze Schlucht voor het publiek toegankelijk gemaakt heeft en de Klamm is dan ook naar hem genoemd.

Op het open terras bij het gasthof aan de ingang van de Klamm genieten we van een heerlijk middagmaal en een goede frisse pint.
Na de middagpauze rijden we verder naar het Grossarltal, waar we met de Panoramabahn het grootste deel van de hoogte overwinnen tot aan de Lareitenalm.
Het uitzicht is hier overweldigend mooi. Ook een klimmetje naar de Kreuzkogel op 2027m loonde zeker de moeite.

's Avonds pikken we op het dorpsplein in Wagrain nog wat sfeer mee van het dorpsfeest ter gelegenheid van de hoogdag van O.L.Vr.Hemelvaart. Hier staan ook nog enkele bloemenwagens van de bloemencorso die hier deze namiddag uitging.
Het is een geslaagde dag geweest met veel afwisseling.