Wagrain:
Kleinarl

16 augustus:

Wakker worden en geen regen horen, de gordijnen opentrekken en zien dat het nog niet echt schitterend is, maar zeker doenbaar om vandaag te doen wat we gepland hebben. Eerst nog rustig ontbijten en de boel wat aan de kant maken en we zijn startklaar.
Vandaag gaan we naar Kleinarl waar we de Jägersee en Tappenkarsee willen bezoeken.
De reis naar Kleinarl is al mooi, dus dat belooft. We rijden het dal ten einde tot aan de parkeerplaats bij de Jägersee. Hier vertrekt een tolweg tot op de parkplaats waar de wandeling naar de Tappenkarsee begint. Wij willen dit stuk reeds te voet afleggen, omdat Lieve en ikzelf, wegens CVS het zwaardere stuk naar de Tappenkarsee niet aankunnen en toch ook wel wat meters in de benen willen hebben.
Door ons nagekeken, trekken Karel, Hans en Lien verder de hoogte in.
Omdat we deze morgen niet zo vroeg vertrokken zijn zal het algauw middag zijn. Lieve en ik beslissen om rustig terug te wandelen naar de Jägersee en daar in het gasthof iets te gaan eten.

Na een lekker middagmaal en de bijhorende rustpauze, gaan we nu toch weer op wandel. Een rondwandeling om de Jägersee is ons eerste doel. Ondertussen worden we ook nu weer af en toe op wat regendruppels getrakteerd.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd hoe de anderen het stellen op grotere hoogte. Een SMS-je brengt uitkomst, alhoewel, … Volgens het berichtje hebben we echt niets gemist, petieterig watertje, onnozel hutje, … het stelt echt niet veel voor. Althans dat willen ze ons doen geloven. We trappen er toch niet in, want op de website van Marc uit Genk, en eveneens Alpenfreak, hebben we hiervan al mooie beelden te zien gekregen.
Ook de moeilijkheid van de weg willen ze ons demonstreren met wat in scène gezette beelden aan de ketting, en ook deze leugentjes hebben we doorzien.

Het wordt stilaan later. Karel, Hans en Lien zullen wel al op de terugweg zijn. Lieve en ik gaan dus maar weer in de richting van de parking waar de tocht naar de Tappenkarsee start. We zullen wel zien waar we mekaar uiteindelijk tegen komen.
Eens terug samen lopen we terug naar het gasthof aan de Jägersee, waar we nog wat uitrusten bij een lekker drankje.
Hoewel we ons vandaag opgesplitst hebben en elk onze eigen weg gingen, was het toch voor iedereen een aangename dag. Het is niet altijd simpel om met beperkingen te moeten omgaan, maar dan nog valt er veel schoons te rapen.