Wagrain:
Grafenbergbahn

9 augustus:

Vandaag blijven we in Wagrain zelf op wandel. We laten ons eerst met de Grafenbergbahn al een stuk hogerop brengen. Van hieruit bewandelen we de Grossunterbergalm en de Hachau Alm.

Ook het topje van de Sonntagskogel op 1849m wordt beklommen. Hier werd een kruis geplaatst, als dank voor de terugkeer van de jongens na de TweedeWereldoorlog. Een oude man komt hier nu bijna dagelijks naar het kruis. We raakten algauw in gesprek en mochten hem ook fotograferen.

Hoewel het weer niet echt meevalt, het is mistig met veel wolken, die later overgaan in regen, is het hier toch aangenaam wandelen, in volle rust, want er zijn bijna geen andere wandelaars op pad.
Onderweg gaan we in een berghut een stevige soep eten en laten ons ook verwennen met koffie en gebak. De Sachertorte was hier heerlijk.

We kwamen ook nog een heel mooi drieluik kapelletje tegen. Het lag iets van de weg verwijderd,waardoor we wel eventjes door de modder moesten ploeteren. Het was toen ook fel aan 't regenen, waardoor ook de foto niet echt gelukt is.

Ook de omgeving van de Hachau Alm is mooi. Hier nemen we nog een rustpauze aan de hut, alvorens weer met de kabelbaan naar Wagrain af te zakken.