Wagrain:
Gasteinertal

10 augustus:

Weer staan de hemelsluizen open. We besluiten het druilerige Wagrain te ontvluchten, in de hoop dat het elders beter is. We trekken naar het Gasteinertal. De regen en de vele wegenwerken onderweg, maken het niet echt aangenaam, maar we maken er toch het beste van.
Onze eerste halte houden we in Bad Gastein. Hier slenteren we wat rond en gaan ook zien naar de mooie waterval, die hier zomaar midden het dorp ligt. Dit wat mondaine kuuroord spreekt me niet echt aan. De grote statige Kurhausen en de grote hotelgebouwen, ogen niet altijd even fris. Ik vind het er allemaal een beetje verwaarloosd uitzien. Gelukkig maakt de prachtige waterval toch veel goed.

We verlaten Bad Gastein en gaan naar Bad Hofgastein. Hier nemen we de Schloßalmbahn. De Standseilbahn brengt ons tot het middenstation aan de Kitzsteinalm op 1302m. Na overstap op de cabinekabelbaan bereiken we in enkele minuten het bergstation Kleine Scharte, op ongeveer 2000m. De eigenlijke top van de Kleine Scharte bevindt zich op 2050m hoogte.
Bij een eerste indruk van het landschap moeten we hier wat aan Ierland of Wales denken.

Hier is een gasthof waar we kunnen eten, maar we vinden het nog iets te vroeg. We gaan te voet afdalen naar het middenstation en zullen onderweg aan de volgende hut wel iets eetbaars vinden. De hutten op onze weg waren echter gesloten en waarschijnlijk hadden we ook ergens een afslag gemist, zodat het bijna 15u was eer we de voeten onder tafel konden steken op de Bärsteinalm. Omdat het toch al wat laat is voor een echt middagmaal, kiezen we voor zoetigheid. De Kaiserschmarren laat zich smaken.
Vanaf de Bärsteinalm hebben we ook mooie uitzichten op de omliggende bergen en het dieper gelegen Gasteinertal.

Terug op krachten gekomen wandelen we verder naar het middenstation, waar we ons met de kabelspoorbaan terug laten afzakken naar Hof Badgastein.