Wagrain:
Flying Mozart, "Fest am Berg", Rupertisee

13 augustus:

Reeds gisteren in het restaurant, had de waard ons aangeraden om vandaag het "Fest am Berg" aan de Rupertisee mee te maken. Door het slechte weer hadden we er zo onze twijfels over, maar wonder boven wonder, vandaag schijnt de zon en dus zullen we het er maar op wagen.
Met de kabelbaan Flying Mozart, gaan we tot op het bergstation aan de Grieskaralm op ongeveer 1800m. Vanaf hier, gaat het in dalende lijn naar de Rupertisee. We gaan hiervoor langs de Themenwanderweg, waar met allerlei infoborden verklaard wordt hoe de mens in de tijd, de bergen veroverde en uitbaatte voor zijn eigen werk in land- en bosbouw, en later ook voor toerisme en wintersport.

We kwamen ook langs een klein stemmig kapelletje, gewijd aan Maria, de Koningin van de Vrede. Ondertussen genieten we ook volop van de mooie omgeving.

Zo bereiken we de Rupertisee op1580m, waar het feest al in volle gang is. Het was hier best gezellig, maar voor het middagmaal verkozen we toch de rust van de almhut in plaats van de tafels en banken op modderige ondergrond.

Na de noen wandelen we verder over de Kogelalm en het Wagrainerhaus op 1750m tot aan het kruis op de Grieskareck op 1991m.

De terugweg naar de Grieskaralm voert ons nog voorbij een groot kruis met kleine gedachteniskruisjes er omheen, voor mensen die het leven lieten in de Bergen. Deze plaats wordt ook veel gebruikt als startplaats voor paragliders. We blijven ook genieten van de mooie omgeving met ondermeer uitzicht op Flachau.

Ook deze dag was zeer genietbaar, we moeten het ons niet beklagen dat we de raad van de waard in het restaurant hebben opgevolgd.