Elbigenalp: Heenreis tot Dinkelsbühl
Bezoek aan Rothenburg ob den Tauber

4 augustus:

We kiezen voor ons gemak en delen de reisweg in twee. Vandaag gaat het tot Dinkelsbühl waar we onze vaste stek hebben bij de Fam. Härle in de Waldgaststätte Mutschach.
Het weer was prachtig en de reis verliep prima, zodat we nog een bezoek en rondwandeling konden inlassen in het mooie stadje Rothenburg ob den Tauber, dat eveneens aan de Romantische Straße gelegen is.

In Dinkelsbühl aangekomen werden we weer hartelijk ontvangen. Hoewel hier een huwelijksfeest aan de gang was en de zaak dus eigenlijk gesloten was, wou Bernd toch voor ons graag een uitzondering maken. Hij had dus wel een “vol huis”, want ook van de huwelijksgasten bleven er 27 slapen.
’s Avonds volgen we de nachtwacht op zijn ronde door het stadje. Met de lantaarn en de koehoorn in de hand trekt hij rond en wenst zingend aan iedereen een goede nacht. Hij trekt langs de Gasthoven en Restaurants, waar hem telkens een glas Schnaps, witte of rode wijn aangeboden wordt. Het glas wordt dan in het gezelschap doorgegeven, zodat elk wel aan een slokje komt.