Elbigenalp: Köglen, Grießau, Grünau

6 augustus:

Vandaag komen Joost en Sophie ook aan. Zoals afgesproken zullen ze hier tegen het ontbijt toekomen. De reis verliep heel vlot en rond 7 u zijn ze ter plekke. Nu is ons gezelschap compleet om echt aan de vakantie te beginnen. Erich, onze gastheer, brengt onze Gästekarten in orde. Vanaf dit jaar is hier ook een gebiedskaart te bekomen voor het Lechtal (tussen Reutte en Lech). Deze kaart geeft toegang tot busvervoer, kabelbanen, zwembaden, musea, enz... Ze kost € 30,00 maar onze Gastgebers bieden ze hun klanten aan voor slechts € 12,00. Omdat Joost en Sophie toch wel moe zijn van de reis, staat er niet zoveel op ons programma vandaag. We slenteren wat door het centrum en doen inkopen. ís Middags gaan we eten in Hotel-Gasthof Stern.
Na de middagpauze wandelen we richting Köglen waar we wat kruidenhuismiddeltjes willen kopen. We komen hier nu niet terecht want er was niemand thuis.

We wandelen verder naar Grießau en zo langs de Lech naar Grünau. Aan de forellenvijver rusten we uit op het terras bij een stevige pint of een lekkere frisdrank.

Daarna zetten we onze wandeling voort, terug naar Elbigenalp en Untergiblen. De ganse wandelweg worden we geplaagd door dazen. De hitte en het stilaan nader komend onweer zullen wel mee aan de oorzaak gelegen hebben dat deze dazen zo massaal aanwezig en onuitstaanbaar waren.

Deze avond zetten we zelf koffie en nemen hier een broodmaaltijd.
Ondertussen zijn ook wat SMS-jes over en weer gegaan tussen ons en Rita en Co. Morgen treffen we elkaar in Imst voor een wandeling door de Rosengartenschlucht. Hopelijk houdt het onweer zich gedeisd, zodat onze plannen niet in het water vallen. Natuurlijk staat ook een bezoekje aan Tobadill en Gasthof Alpenblick op het programma. We kijken er in elk geval al naar uit.