Elbigenalp: Regendag - Hallenbad Steeg, dagje slenteren

8 augustus:

Frau Gerda had ons verteld dat er de periode voor ons gasten geweest waren die op 3 weken tijd maar 1 regendagje gehad hebben. Voor ons lijken de kansen gekeerd, we zijn met goed weer gestart maar gisteren is het gaan regenen en onweren en ook nu worden we op veel regen getrakteerd. We zijn dus al iets later opgestaan en nemen ook voor het ontbijt alle tijd.
Met regenkledij en paraplu’s trekken we dan het dorp in om wat rond te slenteren en inkopen te doen. Terug in de Fewo houden we ons bezig met rusten, lezen en gezelschapspelen. Luieren is nu noodgedwongen ook een beetje vakantie.

’s Middags eten we in ons vakantieverblijf een broodmaaltijd. Daarna gaan Hans, Joost en Sophie naar Steeg, naar het vernieuwde Hallenbad. Karel, Wies en Lieve gaan hier plaatselijk wat wandelen en zien wel wat het verder wordt. We komen aan de Holzschnitzerschule en lopen er eens binnen om de tentoongestelde werken te bewonderen.
Tijdens dit bezoek is het echt fel gaan regenen en weer is regenkledij en regenscherm geen overbodige luxe. We haasten ons naar Gasthof zur Schwarzen Adler waar we koffiepauze nemen en ondertussen een tafel voor deze avond reserveren.
Als de regen wat mindert wandelen we weer naar ons verblijf in Untergiblen en nemen ook enkele foto’s in het dorp.

Intussen komen ook onze zwemmers weer thuis. Het Hallenbad stelde niet zoveel voor en was ook wel prijzig. Alle extra’s zoals sauna, solarium, …, moesten nog apart bijbetaald worden. Ook de gebiedskaart was hier niet van tel, enkel met de gewone gastenkaart werd € 0,50 korting toegestaan. Terug in de Fewo spelen we nog een spel Trivial Persuit. Daarna gaan we gezellig tafelen en op aanraden van onze gastvrouw Gerda maken we er een pizza-avondje van.

Nu maar hopen dat het morgen een mooiere dag wordt, maar voorlopig ziet het er zo niet naar uit.