Elbigenalp: Griesbachalm

9 augustus:

Bij het opstaan kijken we gauw eens naar buiten en het ziet er toch merkelijk beter uit dan gisteren, al blijft de radio regenweer aankondigen. Na het ontbijt bespreken we met onze gastheer Erich welke wandelingen met dit kwakkelweer nog doenbaar zijn. We kiezen er dan voor om naar de Griesbachalm te wandelen.
Elbigenalpdorp ligt op 1040 m en we moeten een kleine 500 m stijgen. De meeste wandelaars starten deze tocht in Grießau en laten hun wagen hier op de parkeerplaats staan. Wij vertrekken direct vanaf ons verblijfsadres, over een wandelweg langs de Lech richting Grießau wat ongeveer een 5-tal km verder is.
Eens de parking voorbij winnen we al snel hoogte en zien we Grießau al heel wat dieper liggen.

Onderweg krijgen we ook uitzicht op het dorpje Häselgehr en enkele watervalletjes. De wandeling verloopt over een goed begaanbaar breed pad en na een tweetal uurtjes bereiken we de Griesbachalm.

De Griesbachalm is een geliefd wandeldoel, het is er mooi van omgeving en in de hut is er altijd ambiance. Karel draagt nog altijd een hoedje dat we jaren terug hier kregen met de veelzeggende tekst: "Wo ist die Welt noch ohne Qualm ? . Beim Toni auf der Griesbachalm".
Bij aankomst op de Alm moet nog steeds "geklingelt" worden en dan komt "der Toni" met een welkomstschnaps aandraven.
Door het mindere weer is het niet echt warm op de Alm. Wegens plaatsgebrek binnen zetten we ons dan maar op het terras. Eens onze bestelling bezorgd werd verhuizen we naar de Ochsenstal, een aanbouw waar ook nog zitgelegenheid is. Hier brandt zelfs een vuurtje. Natuurlijk nemen we hier ook een huttenstempel.
Ondertussen begint het te regenen, echt te kletteren. De wolken hangen in dikke pakken tussen de bergen en van de mooie omgeving valt niet veel meer te bespeuren.
We blijven nog wat treuzelen maar het betert er niet op en uiteindelijk moeten we toch terug naar het dal. Gelukkig hebben we toch al enkele foto's genomen op de heenweg want nu is dat echt niet doenbaar.
Terug in Elbigenalp worden de klederen te drogen gehangen en warmen we ons op met een warme douche.
Deze dag sluiten we af met ribbetjesfestijn bij Alfred in de Schwarzen Adler.
Iets plannen voor morgen stellen we nog wat uit, want ook nu wordt alleen maar regen en onweer voorspeld.