Elbigenalp: Reutte, Gramais en Bockbachtal

10 augustus:

Ook nu ziet het weer er eerder verdacht en twijfelachtig uit. We gaan eerst ontbijten en sturen ons programma bij volgens het weer.
Joost en Sophie nemen vandaag een rustdagje, ze gaan shoppen in Reutte en doen een rit met de auto naar Gramais, de kleinste zelfstandige gemeente in Oostenrijk.

Karel, Wies, Hans en Lieve rijden met de wagen naar Prenten, een gehucht van Steeg, waar we parkeren aan de boomzagerij. Van hieruit starten vele wandelingen en bergtochten. Wij kiezen voor een tocht naar de Bockbachalpe. Het is een gemoedelijke wandeling met mooie uitzichten.

Langzaam stijgend komen we na ongeveer 1,5 u op 1467 m aan de Bockbacher Almwirtschaft toe. De lucht blijft nog steeds betrokken maar zo is het goed wandelweer en de regen blijft uit. Het is wel fris op de Alm, dus zoeken we de warmte van de Gästestube op. Met Erbsensuppe mit Wurst en Strammer Max verdrijven we de honger, bier en frisdrank verslaan de dorst.

Nu het weer vrij goed blijft willen we nog twee andere hutten meepikken, zodat we vandaag 3 huttenstempels verzamelen. Lieve en ik blijven nog wat luieren op de Bockbachalpe, het zwaardere werk laten we aan de mannen over.
Karel en Hans trekken naar de Sennerei Älpele op 1795 m. Ze moeten dus nog een 328 m klimmen. Volgens de aanwijzingen moet dit in 45 50 minuten te doen zijn. De aangegeven tijd klopte, maar het was wel een steile klim met natte, glibberige stukken wegens het slechte weer van gisteren.

Ondertussen zijn Lieve en ik doorgewandeld naar de Hiermooseralm op 1460 m. Deze Alm is prachtig gelegen en de hut Alm-stüberl zur "Gams Vroni" is heel gezellig. Hier ademt alles de nostalgie van vervlogen tijden. Na verloop van tijd komen Karel en Hans ons hier vervoegen. We drinken dan samen nog een lekker opwarmertje en vatten dan de terugweg aan.

Ondanks de soms dreigende wolken zijn we deze dag zonder regen doorgekomen.
Het was weer een geslaagde dag waarvan de Bockbachalm en Gams Vroni praktisch voor iedereen doenbaar zijn.