Elbigenalp: Warth, Steffisalp

12 augustus:

Vandaag is het zondag en dan wil Erich graag mee op wandel gaan met zijn gasten. Bovendien is het echt mooi weer, dus wat zou er ons nog tegenhouden. Norbert en Paula, een ander Vlaams stel die hier verblijven, gaan ook mee. We rijden naar Warth en parkeren aan het dalstation van de Steffisalpexpress. Deze 4-persoonszetellift brengt ons in enkele minuutjes van 1495m naar het bergstation op 1884m, met de Lechtalgebietskarte is dit bovendien gratis.

Hier splitsen we onze groep in twee.

Wies, Lieve en Sophie kiezen de makkelijke wandelweg over het kruis aan de Spitziger Stein en zo verder naar de Hochalp Hütte op 1950m. Omdat de anderen een veel langere wandeling doen hebben wij alle tijd om te genieten van de Alm en de prachtige omgeving. Er staan hier ook nog vele Alpenbloemen.

In deze omgeving zitten ook heel veel Alpenmarmotten. Hun gefluit was dikwijls te horen maar we kregen ze niet altijd te zien. Op onze terugweg kiezen we dan ook een plekje op een bank van waaruit we deze Murmeltiere in alle rust kunnen observeren.
Rond 15u lopen we dan toch terug naar het bergstation van de Steffisalpexpress want de laatste Talfahrt is al om 15u30 en die zouden we toch liever niet missen.

Erich en de rest van het gezelschap doen een wat zwaardere en vooral veel langere tocht. Onder leiding van onze gastheer Erich gaan ze gezwind op pad.

Zij lopen over de Steinige Bühel naar Bürstegg. Hier staat nog het oudste huis van Lech, dat hier al stond voor er van Lech sprake was. Daarna gaat het verder over de Karalpe op 1840m, de Auenfeldsattel en de Ober- en Unterauenfeldalpe tot aan de Auenfelder Hütte waar spijs en drank honger en dorst verdrijven.

Na de middagpauze gaat het verder over de Salobersattel (1794m) en de Hochkrumbach in de omgeving van de Kalbelesee. Hier zien ze ook de berghut liggen die privé-eigendom is van de familie Pfefferkorn en als vakantiewoning verhuurd wordt. Tenslotte gaan ze over de Körbalpe aan de Hochtannbergpass tot aan de Jägeralpe.

Hier nemen ze de bus terug naar Warth waar ons gezelschap weer verenigd wordt.

Deze prachtige dag sluiten we af met een etentje in Gasthof Grünen Baum te Bach.
Beide wandelingen zijn aanraders en zo een gesplitst programma maakt het voor elk van ons tot een voltreffer.
Morgen wordt alweer regen en onweer aangekondigd. Hopelijk valt het nog mee.