Pertisau: Karwendelbergbahn

18 juni:

Terwijl het gisteren prima weertje was, ziet het er vandaag helemaal anders uit. De lucht zit volledig dicht en het regent onophoudelijk. We wilden vandaag de hoogte ingaan maar dat zal weinig zin hebben, er valt daar nu niet veel te zien. We gaan eerst ontbijten en wat plaatselijke boodschappen doen, daarna zien we wel wat het verder wordt.
Dat het weer in de bergen snel kan omslaan is ons bekend, en dat dit nu in de goede zin gebeurt, zoveel te beter. We gaan dus toch hogere regionen opzoeken. De Karwendelbergbahn is ons een dankbaar hulpmiddel om snel hogerop te geraken. Deze bergbaan bestaat uit twee gekoppelde groepen van vijf cabines, elk voor 16 personen, die om het kwartuur op en af gaat. We starten in Pertisau op 950 m en na 7 minuten stappen we uit op de top van de Zwölferkopf op 1491 m. Van hieruit zijn er veel wandelmogelijkheden, zowel voor rustige wandelaars, als het zwaardere werk voor de echte berggeiten onder ons. Wij kiezen de wandelweg nr. 4, een goed doenbare rondwandeling.
Eerst nemen we hier al enkele foto's van de Aachensee en omringende dorpen in de diepte van het dal.

Na een half uurtje stappen komen we al aan de Bärenbadalm op 1457 m. De almhut is nog echt oud, met een antieke tegelkachel en binnen niet zo groot, maar er is een ruim terras.

Na de middagpauze zetten we onze weg verder en blikken nog eens achterom naar de almhut en haar mooie omgeving.

De wandelweg verloopt nu meestal door bos maar er zijn regelmatig mooie doorkijkjes, zowel op de omliggende hogere toppen en in de omgeving van het Alpengasthaus Karwendel (1480 m) weer op de Aachensee en het dal.

Terwijl we hier een laatste rustpauze houden en bij een verfrissend glas genieten van de omgeving, komen er weer wolken opzetten. We vinden het dan verstandiger onze terugweg met de kabelbaan niet meer uit te stellen. We zijn nog niet in het dalstation als de eerste regendruppels neervallen.
We gaan nu gauw naar onze vakantiewoning, maar een te heftige bui doet ons toch nog een schuiloord zoeken onderweg. Het kerkje was ons reddingsoord.

Tussen twee buien door bereiken we dan toch onze Fewo. Het geluk was vandaag aan onze kant, maar met dat onstabiele weer is het moeilijk veel vooruit te plannen. Morgen zien we wel weer.