Pertisau: Wolfsklamm, Georgenberg

19 juni:

Rond zes uur eventjes wakker geweest en tussen de gordijntjes gepiept. Helblauwe lucht en al zonneschijn. Nog een uurtje luieren en hopen dat het zo blijft. Bij het opstaan waren er wat wolkjes te zien waar de zon soms achter schuilging maar er zat geen dreiging in. Na het ontbijt ruimen we gauw wat op en gaan we op weg naar Stans.
We houden ook even halt aan het uitzichtpunt Kanzelkehre en nemen enkele foto's.

Vervolgens rijden we verder naar Stans waar we de Wolfsklamm willen doorwandelen en dan verder trekken naar het bedevaartsoord op de Georgenberg.
Het deel door de Wolfsklamm leidt ons tussen hoge rotspartijen en langs onstuimige watervallen, gevormd door de Stallenbach, steeds hogerop.
Gelukkig zijn hier veel trappen voorzien maar het blijft zwaar, zeker met een hitte van 30 graden.

Eens we de Klamm verlaten komen we op een breed pad dat gestaag stijgend naar het kloostergebouw op de Georgenberg voert, tot op 898 m hoogte. Het klooster werd gesticht in 950 en de Sankt Georgenberg is het oudste bedevaartsoord van Oostenrijk.

De barokke kloosterkerk is echt overweldigend, we worden er stil van.

Ondertussen is het middag geworden en gaan we in het gasthof Wallfahrtseinkehr iets eten. Ondanks de drukte is er een vlugge bediening door heel vriendelijke mensen.
Voor de terugweg gaan we nu niet door de Wolfsklamm maar volgen de brede bedevaartsweg langs de kruisweg naar Stans terug. Hier valt niet zoveel te zien, de weg verloopt grotendeels door bos maar af en toe genieten we toch van een mooi doorkijkje.

Omdat er voortdurend gewaarschuwd wordt voor dreigend zwaar onweer houden we het verder voor gezien en rijden weer naar Pertisau, waar we in de Ferienwohnung en op het balkon gewoon wat luieren, dit verslag schrijven, een boek lezen, wat puzzelen.
Ook dit was een prima dag die we aan velen aanraden, al moet je toch wat conditie hebben om de Klamm te overwinnen.