Pertisau: Maurach, Rofanseilbahn

20 juni:

Gisteren is de onweersdreiging geluwd, de lucht is nu klaar blauw en het wordt al drukkend warm. Volgens de weerberichten komt er vandaag echt zwaar onweer waarna de felste hitte voorbij zal zijn maar het toch nog goed zou blijven.
Na het ontbijt en wat inkopen gaan we op pad. Met onze Gästekarte kunnen we genieten van gratis busvervoer in de ganse Aachenseeregio. We nemen dus de bus naar Maurach waar we met de Rofanseilbahn de hoogte intrekken.
Deze kabelbaan heeft een grote cabine met bestuurder voor ongeveer 50 personen per keer. Het dalstation ligt op 980 m en de Rofanbahn overbrugt in enkele minuten een lengte van 2250 m tot op 1840 m hoogte aan het bergstation.
Een folder en de nodige infoborden tonen ons een groot aanbod aan wandelingen en bergtochten naar ieders mogelijkheid. Wij kiezen de wandelweg naar de Dalfaz Alm op 1693 m. Deze staat aangegeven als te doen in 45 minuten, wij doen er toch een dik uur over want we willen ook volop genieten van de omgeving. De veelheid en verscheidenheid aan Alpenbloemen geven nog een meerwaarde aan deze wandelweg. Bovendien is hij voor de meesten goed doenbaar, maar niet met kinderwagens.

Ongeveer halfweg komen we aan een verhoogd uitzichtpunt bij een bergkruis. Dit kruis werd hier geplaatst door de reddingsdienst en plechtig ingewijd in 1976. Trots poseer ik bij dit kruis, want het is eerder zeldzaam dat ik een bergkruis bereik.
Van hieraf kan men ook de Paragleiders observeren die hier vlakbij een startplaats hebben. 't Lijkt zo simpel, eens het tuig klaarligt en bevestigd is, enkele looppasjes en hups, ze zijn vertrokken. Het ziet er zo vredig en rustgevend uit, maar toch blijven wij liever met beide voeten op de grond. Ook de Aachensee komt hier mooi in 't zicht.

Een klein half uurtje later zijn we op de Dalfaz Alm. Hij is mooi gelegen en heel gezellig. We eten hier een Kaiserschmarrn met Preiselbeerencompot, een halve liter Almmilch laat zich ook smaken (altijd bier of Radler begint ook al eens te vervelen).

We blijven nog wat zitten op het terras bij de Dalfaz Almhütte maar stilaan ontstaan er meer en meer wolken en na die drukkende hitte worden we liever niet door een onweer overvallen. We wandelen dus toch maar terug naar het Rofanbergstation.

Aan de Erfurterhütte op 1831 m lessen we eerst onze dorst en gaan daarna terug naar het bergstation waarna de Rofanbahn ons in weinige minuten weer dropt in Maurach.

Een bus van de Aachenseeregion voert ons dan veilig weer naar Pertisau.
Dit was weer een dagje om in te kaderen. Wij zijn echte bofkonten dat we dit kunnen en mogen beleven.