Pertisau: Rodlhütte

22 juni:

Vandaag is het al onze laatste dag aan de Aachensee. De wolken zijn deze nacht zo goed als opgelost en de zon is al volop van de partij. Dit wordt een uitloopdagje. We kiezen ervoor naar de Rodlhütte te wandelen. Het is een korte wandeling van maar ongeveer 35 minuten. We willen genieten van de sfeer bij de hut en er wat rondslenteren. Ook het kerkhof van Pertisau ligt op onze wandelweg en we gaan er even een kijkje nemen. Daarna wandelen we verder naar de Rodlhütte waar we bij een lekkere en verfrissende Hollundersoda wat rust nemen en genieten van het uitzicht.

Al vrij vlug komen er wolken opzetten die steeds dikker worden. We gaan via de rondweg over de Forststrasse terug naar het dal, dan zijn we toch al voor de regen beneden. Ook nu hebben we nog meermaals uitzicht op Pertisau en de Aachensee in het dal. Er staan ook weer volop Alpenbloemen.

Beneden gekomen is het ondertussen middag geworden en gaan we nog iets eten in Gasthof Bergland bij de ouders van onze gastvrouw Christine Kinigadner.
Hoewel het nu zwaarbewolkt is en nogal fel waait, willen we toch nog wat langs het meer wandelen. Dat is dus het lot tarten en om problemen vragen. We krijgen dan ook de volle laag regen en hagel over ons. Gelukkig hadden we wel regenkledij voorzien, maar we hebben onze wandeltocht dan toch maar ingekort en zijn snel onze Fewo ingedoken. Hier kunnen we nog wat luieren en dan straks het meeste al in de reiskoffers leggen.
Ons weekje Pertisau zit erop, maar het was super.